Fotografiereis ~ de Finse herfst ~ centraal Finland, 9 dagen

21 t/m 29 september 2019

Inhoud

Finland is één van Europa’s mooiste landen wat natuurschoon en fauna betreft. Het grote land met lage bevolkingsdichtheid heeft een overvloed aan meren en bossen. De zonsopkomst of ondergang, reflecterend in het spiegelgladde wateroppervlak met een glooiend landschap op de achtergrond geven sprookjesachtige beelden. In deze tijd kleuren de berken knalgeel en de ondergrond van bosbes dieprood. 's Nachts kan het kraakhelder zijn, zien we 10x zoveel sterren als in Nederland en is er kans op noorderlicht! En tussen al dit indrukwekkende natuurschoon ontwaren we ineens het zacht geritsel van één van Europa’s grootste diersoorten… de bruine beer.

Onder fotografische leiding van natuurfotograaf Johan van der Wielen gaat u aan de slag met het in beeld brengen van het imponerende landschap en de velen dieren. De reis focust zich op de Kainuu regio in centraal Finland. Vanuit een vaste accommodatie in het ultieme wandelgebied van Hossa trekken we er elke dag op uit om de diverse elementen van Finland te ontdekken zoals o.a. Oulanka National Park, beren in Vartius, Julma Ölkky en oerbos Näränkä.

Dierfotografie: beren, rendieren en ... veelvraten!

Rendieren zullen we overal vinden maar voor de beren gaan we naar een speciale plek. De beren zijn weliswaar gewend aan het klikken van de camera maar blijven wild! Als je geluk hebt komen de ze tot slechts enkele tientallen meters. En als we helemaal geluk hebben kunnen we ook wolven en zelfs veelvraten vastleggen.

Beknopt dagprogramma

Ter inspiratie: portfolio beelden

Wil je ter inspiratie meer beelden zien van Finland? In het portfolio staan een aantal galleries die de sfeer van centraal Finland in beeld brengen: Finse taiga, Wandering the land of the bear en Essentie van de taiga.

Excursies en expedities

In deze reis worden de volgende excursies en expedities aangeboden:

Over de zwaarte van de reis

De lengte van de wandelingen bedraagt zo'n 3 uur van continu wandelen. Bedenk echter dat dit een fotografiereis is en dat er nooit alleen maar gelopen zal worden. Er is juist voldoende ruimte en gelegenheid om in alle rust te concentreren op het fotograferen. De hoogteverschillen zijn maximaal 500 meter en het terrein is onregelmatig: het pad is bezaaid met stenen, rotsblokken en boomstronken en geregeld verlaten we het pad.

Deze reis biedt...

Workshop informatie

De reis is een fotografische cursusreis en is bedoeld voor zowel de beginnende als de meer gevorderde fotograaf met interesse in natuurfotografie. Naast de techniek van de camera over belichting en scherpte(diepte) komen middels presentaties alle facetten van de natuurfotografie aan bod: landschap-, macro-, sfeer- en dierfortografie.

Wat mee te nemen

Ca. 4 weken vóór de reis ontvangt u nog een uitgebreide reisbeschrijving met daarin de uitgebreide paklijst.

Moet ik een spiegelreflex hebben?

Nee, dat is niet per se nodig, een goede compact camera-, systeem-, spiegelloze of hybride camera is ook prima. Het is echter wel belangrijk dat je zaken als diafragma en sluitertijd zelf in kun stellen, de eenvoudige compacts kunnen dat niet. Bij twijfel kunt u altijd contact se

Accommodatie, maaltijden en vervoer

Boek deze reis

Inbegrepen in de reis

Niet inbegrepen

Reisleiding en fotografische cursus

De fotografische cursusreis wordt georganiseerd door Taiga Travel, een reisorganisatie onder leiding van de Nederlandse natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen en de in Finland wonende Nederlandse fotograaf Finn Snaterse. Als team hebben ze inmiddels vele jaren ervaring in het begeleiden van fotografische reizen in Finland en Lofoten.

De reis is een fotografie cursusreis rond het thema natuurfotografie en geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met (digitale) spiegelreflex of een geavanceerde compact/systeem/hybride camera. Elke dag zal er een stuk theorie worden behandeld, dit wordt afgestemd met de voorkennis, ervaring en wensen van de deelnemers. :

Aan het eind van de dag vindt een nabespreking plaats waarbij foto's van u en andere deelnemers gezamenlijk worden bekeken.

Materiaal en aanbod van CameraNU.nl

cameranuSpeciaal voor de reizen van Taiga Travel heeft CameraNU.nl een set materialen gesponsord die gebruikt kunnen worden om uit te proberen of ter reserve:

Na afloop van de reis ontvangt u een mail met daarin een aantal aanbiedingen van CameraNU.nl, speciaal voor u als deelnemer van deze reis.